2022’de E-Ticaret Nasıl Yapılır? Trendyol’da Satış Yapmak #Eticaret e ticaret
#Eticaret #Girişimcilik #TahirOtlu
0 Kişi Okudu – 0 Kişi Beğendi Sende Beğen Yorum Yap
Bu videoda, size 2022 yılında e-ticarete girmek isteyenlerin atabileceği adımları anlatacağım. Trendyol’da mağaza mı açmalı, Instagram’da mı satmalı yoksa kendi e-ticaret siteni mi kurmalı ya da İkas mi kullanmalı? Türkiye’de sadece geçen sene 381 milyar liralık e-ticaret alışverişi yapıldı. Peki bu pazardan pay almak istiyorsak nasıl hareket etmeliyiz? E-ticarete gireceğiz ama nasıl gireceğiz?
► 500 TL’ye e-ticarete başlamak için: eticaretinyolu.com
00:00 Giriş
01:03 Trendyol’da satış
02:30 Instagram’da satış
04:07 Kendi e-ticaret sitenizi kurmak
05:33 WooCommerce
06:34 Ideasoft veTicimax
07:35 İkas ile satış
08:05 Özet
09:10 E-Ticaretin Yolu
Türkiye’de e-ticaretten gelir elde edebilmenin EN KOLAY YOLU, Trendyol’da satışa başlamak. Herkes Trendyol’u biliyor, üstelik alışveriş için de güvenli bir yol. Peki Trendyol’da satışa başlamak için ne yapmalıyım? İşte çoğu kişinin hayallerini yıkan tek engel burada karşınıza çıkıyor. Trendyol’da satış yapabilmek için şirket olmak zorundasınız. Çoğu zaman en basit şirket yöntemi olan Şahıs Şirketi kurmak yeterli oluyor.
Benim tavsiyem, ne olursa olsun Trendyol’a girmeniz. Karlı satış yapamasanız da, ürünlerinizin bilinirliğini arttırmak için mutlaka Trendyol’da yer almalısınız. Bu söylediğim Trendyol dışındaki e-ticaret pazar yerleri için de geçerli. Hepsiburada, n11 ve Amazon gibi platformlarda da yer almanız, Trendyol kadar önemli.
Eski dostumuz Instagram, insanların saatlerini geçirdiği ve karşısına çeşit çeşit ürün çıkıp arkadaşlarıyla paylaştığı bir ortam. Trendyol’da sizden ürün alan varsa, mutlaka Instagram’da da ürünlerinizle ilgilenen birileri vardır. Ürünlerinizi Instagram’a güzel görsellerle ekleyip bir de Reels çekmeye başladığınızda, ürünlerinizin keşfedilmemesi neredeyse imkansız. Üstelik kendi bütçenizi belirleyip düşük ücretlerle reklam verebiliyorsunuz.
İşte Trendyol’dan sonra Instagram’a girmenizin faydası burada ortaya çıkıyor. Şimdi ürünü görenler, reklama tıklamasa bile ürün adını Google’da ya da Trendyol’da arattığında sizin sayfanızı bulup ürününüzü satın alabiliyor.
Instagram’da insanlar ürün fiyatı soruyor biliyorsunuz. Böyle olunca insanlara ürünün Trendyol linkini paylaşabilirsiniz. Hop gördünüz mü? Dört başı mahmur tatlı bir e-ticaret girişimi kurdunuz.
Instagram reklamları diyince insanlar irkiliyor. Bunun en doğru yöntemi diye bir şey yok. Kimisi 50 liralık reklamla, kimisi 500 liralık reklamla doğru hedef kitlesine ulaşabiliyor. Bunu bulabilmenin tek yöntemi farklı reklamlar deneyerek en işe yarayanı görmek. Çünkü Instagram’da insanları yaşadığı yer, yaş, eğitim ve medeni durumu, evli mi, çocuklu mu gibi seçeneklerle hedefleyebilirsiniz.
Yani yenidoğan ürünleri satıyorsanız, bebek bekleyen kadınları hedefleyebilirsiniz. Ya da futbolla ilgili ürün satıyorsanız, futbol takımlarını ya da futbol hesaplarını takip eden kişileri hedefleyip mutlu sona ulaşabilirsiniz. Bunun tek yolu, bu yöntemleri deneyip işe yarayanı seçmek.
Şimdi geleceğiz, e-ticaret girişimimizin kurumsallaşma ve ben oldum aşamasına. Kendi web sitenizi kurmak.
Artık satış yapabileceğiniz bir e-ticaret sitesi kurmak eskisi kadar pahalı bir yatırım değil. Misal biz, 500 TL’ye, kredi kartı ile satış yapabileceğiniz bir e-ticaret sitesi kurabiliyoruz.
Trendyol’da satış yapmak için şirket olmanız gerekiyor ya, işte kendi e-ticaret sitenizi kurmak için şirket olma zorunluluğu yok. İşin güzel tarafı da bu zaten. E-ticareti denemek isteyenler, Trendyol gibi platformlarda satış yapabilmek için şirket kurma riskine girmek istemiyor.
Herkes WordPress ve WooCommerce’in ücretsiz olduğunu duyuyor. Bu yalan da değil. Ancak bunu kurup işe yarayan bir site yapmayı bilmiyorsanız, bu işi yapmasını bilenlere bir hizmet bedeli ödemelisiniz. Bu tür bir web site kurmak, genelde birkaç bin liraya mal oluyor.
Ideasoft ve Ticimax gibi hazır e-ticaret altyapıları ülkemizde bu sektörü sırtlayan büyük oyunculardan ikisi. Bu firmalar, genelde hemen her ihtiyaca cevap verebilen altyapıları ile pek çok büyük firmanın altyapısını sağlıyor. Misal özel kargo entegrasyonu mu istiyorsunuz? Muhasebe ve stok entegrasyonu mu lazım? XML’iniz var ve binlerce ürün mü gireceksiniz? İşte bu hazır altyapılar sizlere bunları ve daha fazlasını sağlıyor. E süpermiş abi, hemen bu firmalarla çalışalım ne bekliyoruz?
Burada karşımıza yatırım maliyetleri çıkacak. Bu firmaların giriş maliyetleri, e-ticarette şansını denemek isteyenler için biraz pahalı kalabiliyor. Kredi kartı ile satış yapabileceğiniz paketler 10bin lira gibi bir başlangıç ücreti istiyor. Eğer az önce saydığım kargo entegrasyonu, muhasebe ve stok entegrasyonu gibi özellikler de isterseniz, fiyat daha da artıyor.
#eticaret #trendyol #ikas
___
Web Makinası’na destek olmak için KATIL’abilirsiniz.
https://www.youtube.com/channel/UC1VCqyWiugpsBpMpjlJOKOA/join
► Web Makinası Instagram: https://instagram.com/webmakinasi
► ODABLANC A.Ş.: https://odablanc.com